söndag 3 maj 2015

Hemsydd skötväska

Ville sy en skötväska till mitt blivande barnbarn. Så jag hade ett mönster liggandes hemma, sen i somras när vi var till Stockholm och Stoff och Stil:)

Arbetet kunde börja. Först klippa till och mäta storleken av väsk mönstret. Det stod bara hur stora delar man skulle klippa till i detta mönster. Mätningen fick man göra själv.
 Det blev en del bitar:)
 Sy kantband började...
 Sen mer kantband. Oj! Vad det gick mycket kantband..pust.  Men det blir väldigt fint när allt är klart. Denna mängd av kantband gör hela väskan tycker jag.
Sen lilla kanten för att stoppa in plastade frotten i.
Sen vek jag in för att sy alla fickorna och fylla dom med blöjor, tvättlappar o lite ombytes kläder:)

Så söt dress ligger nu i väskan också:)
 Till underlaget blev det bilar i ett jättemjukt tyg. Och självklart platt vadd under hela väskan. Detta för mjukheten och mer kraft i väskan:)
 Ovanpå det, sydde jag lite skydd av plastad frotte.
 Tyckte att sköt väskan skulle få en egen liten ficka också på framsidan,  för familjens lilla mobil i kanske:) ? ..under promenaden med barnvagnen.

Avslutningsvis av sömnaden...blev det ett annat fäste än det som är på bilden ovan. Ville att familjen skulle kunna öppna väskan snabbt och enkelt. 
Såhär blev det istället :)
Avslutade också med att pressa på efternamnet, med min Silhouette Cameo, och varm pressen. Flätade en bit tenntråd..som pricken över i:et, en bit renhorn knapp som jag gjort själv. Maken fick kapa till storleken och göra ett stort hål i som jag ville ha det. Perfekt tyckte jag.:) Och här en sköt väska som ingen annan har. :))

OBS Lägger i efterhand in fler bilder på mönstret eftersom det inte finns längre. Om någon fler vill sy en. Tack snälla för alla fina ord om skötväskan jag sytt här till lilla farmors hjärtat. Idag har han fått en lillasyster också, så nu har jag 2 hjärtegull 💖💖


13 kommentarer:

 1. Snyggt jobbat o kul när dom blir ensam om att ha en sådan.
  Kramiz

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Joy. Det var kul att göra den också:) Och jätteglada blev dom:) Det var det viktigaste. Kramiz

   Radera
 2. Hej! Precis en sån väska fick jag när mina barn var små, och jag skulle så gärna vilja ge en till en god vän nu. Skulle du kunna tänka dig att sy en till mig, och hur mycket skulle det isåfall kosta?
  Med vänlig hälsning
  Mariannlindberg60@gmail.com

  SvaraRadera
 3. Hej Marianne.
  Tack:) Vad glad jag blir att du gillar min skötväska. Den är verkligen praktisk med sina små fack där man kan sortera upp blöjor, tvättlappar, kläder mm. Man ser dom sällan dessa väskor nu för tiden. Nu ska det mest vara stora klumpiga väskor som inte är lika bra...om man frågar mej som är 2 barns mamma, o testat denna varianten :)) Men alla är vi olika:) Skickar mail till dej. MVH

  SvaraRadera
 4. Snygg! Jag kommer att sy en till mitt barnbarn😊❤

  SvaraRadera
 5. Snygg! Jag kommer att sy en till mitt barnbarn😊❤

  SvaraRadera
  Svar
  1. Karin: Så kul att du också vill sy en till ditt barnbarn:))

   Radera
 6. Jättefin. Jag ska försöka göra en liknande till mitt första barnbarn. Tack för inspirationen!

  SvaraRadera
 7. Hej! Vilken fin skötväska! Kan tänka mig att den blivit använd mycket sen du gjorde den ;) Jag skulle så gärna vilja sy en till min lilla och har letat och letat efter mönster, men utan resultat. Detta mönster finns ju inte längre hos stoff och stil :( Jag undrar om du har möjlighet att ta en bild av beskrivningen och mejla mig eller om du skulle kunna dela med dig av måtten? Har köpt fint typ och vågar inte ge mig ut på fri hand... Ha det gott så länge! /Ida

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej. Skicka mej en mail så pratar vi där :) degens_1@hotmail.com. Med vänlig hälsning :)

   Radera
 8. Otroligt fin väska! Hittade din sida när jag själv nu söker mönster inför mina tvillingar. Frågar samma som andra, skulle du vilja dela med dig av mönstret? �� isåfall mejla mig gärna på Annaohgren@hotmail.com ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej. Har skickat mail till dej. Lycka till med baby lyckan :)

   Radera
 9. Fantastiskt snygg och praktisk!

  SvaraRadera