torsdag 26 november 2015

Klänning// Missy och Kofta

Börjar med att visa här ett färdigt resultat av en kofta och en klänning som jag sytt. Klänningen har varit med här för ett tag sedan, men det jag gjort är att jag lagt till och förlängt den lite med samma brokiga tyg som ovandelen i topen:)
Jag har köpt lite tyg i Umeå när vi var där hos sönerna våra. Tyget till koftan här, i härlig ull känsla köptes på Ohlsons tyger. 49 kr/m det är billigt för en kofta:)
Jag klippte till alla delar och sydde ett kantband i en annan färg vid fickor som jag gjorde...som inte fanns på mönstret. :) Fickorna alltså...fanns inte med på mönstret...så det blev en test :)


 Sedan var det dags för Minkey tyget som foder i huvan på koftan. Färgåtergivelsen blev inte den bästa ser jag på bilderna. Annars tycker jag att det funkar bra ihop. Lite dekorsömmar gjorde jag i samma färg som det gröna i koftan.
 Här hänger den klar att användas, ser väl inte så snygg ut där den hänger tycker jag, men suuuper skön:)...Både klänningen och koftan är redan invigda, när vi var hos våra vänner på middag i veckan:)

Jätte dålig bild här:)) På Missy klänningen som jag också sytt. Det är mina favoriter just nu...dessa missy tröjor...som jag gör om till klänningar:)) Man kan göra mer vidd i klänningen om man vill också. Titta på länken nedan :

4 kommentarer:

 1. Kanon fina! Du har blivit så duktig på att sy och visst är det kul att skapa kläder till sig själv och andra. Lycka till!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att få såna fina kommentarer av ett proffs :-) Tack snälla. Jo det är jättekul att göra sitt egna. Jättekul :-) kram

   Radera
 2. Nu kliar det ännu mer i fingrarna när jag ser allt snyggt du gör, jättefint.
  Kramizar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha...Du får planera på vägen hem vad du ska börja att pyssla med :-)) Kramiz

   Radera