tisdag 18 juli 2017

Dam shorts

Nu har jag kommit till skott och sytt mej ett par shorts...som jag inte hittade i butikerna. Visst är det väl ändå kul att man istället kan sy ett par själv så dom sitter som man vill att dom ska sitta :) Nu är dom inte så höga som det kanske ser ut på bilden utan dom sitter på höften. Vek upp tröjan så man skulle se lite bättre fickorna. :)
 Inte dom bästa bilderna blev det. Shortsen är svart i stretchigt tyg som jag köpt på Ohlssons tyger. Så det syns inte så bra hur dom ser ut när tyget är så mörkt. Men nöjd blev jag i alla fall.
 En ficka på låret för min Iphone 6+ gjorde jag själv. Den med dragkedja också. Fickan fanns inte med på mönstret som jag köpte på Stoff och Stil. Andra sidan på låret är ingen ficka.
Insidan av fickan fodrade jag med blommigt tyg som jag hade hemma. Funkar bäst med tunt bomullstyg i fickor.
 Knapp: Hemsytt och min egna märkning nere på byxan, "deciree design".
 Fodringen av sömmen inne i byxan vid linningen tog jag bara vad jag hade hemma....ett blommigt sneslåband i bomull också. Tänkte först klippa en remsa o sy fast istället ....men blev väl lite lat :)

 Bakdelen på shortsen.
Nu är dom klara och jag kan ha dom till vår tänkta resa på torsdag...hoppas bara det slutar regna o blir lite varmare så man kan njuta utav dessa nysydda i solskenet :)

2 kommentarer:

 1. Fina och du har gjort dom så välarbetade, duktiga lilla sömmerska.
  Kramizar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla. Jo jag är jättenöjd, dom blev precis som jag ville ha dom ☺️👍🏻Kramiz

   Radera