måndag 14 mars 2016

Etsade ljuslyktor

Att etsa på ljuslyktor.
Jag har köpt ljuslyktor till våra söner. Tänkte att jag skulle fixa till dom lite innan jag överlämnade dom. Lite etsning tänkte jag testa. Allt glas går inte att etsa...så jag chansade...Först valde jag vilken text det skulle vara på lyktans ena sida. Skar ut det med hjälp av min silhouette cameo o klistrade på..
Sedan tog jag en träspade/sked och gjorde som anvisningen säger. Att man ska pensla på etskrämen som om man glaserar en kaka :) Låta verka i 15 minuter. Men man får inte glömma att använda skyddshandskar. Jag stod under fläkten också för säkerhets skull.
"Brothers make the best of friends" 

När 15 minuter har gått. Då försöker man att skrapa bort etskrämen igen och sätter tillbaka den i burken igen. Man kan använda krämen här flera gånger. Bra är väl det :) Sen skölja i ljummet vatten och ta bort vinylen. Jag sprayade med lite diskmedel också. Rent o fint.
"Home sweet home"

Sedan satte jag i batteriljus med timer och lite grus runt om.
Nu behöver sönerna inte bry sig om att tända o släcka. Och jag kan vara lugn ;-)
Jag hade tur att detta var ett glas som accepterade etsning. Annars har jag väl fått kasta bort dom. Men det är rätt så fina presenter att ge bort ...och nåt man gjort själv :-)

2 kommentarer:

 1. Det var fina texter du gjort och huset. Jag har etskräm hemma men inte testat ännu haha
  Kramizar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyckte att texten passade så bra till båda sönerna, så därför blev det 2 likadana. Båda har ju nyss flyttat så :) Kramiz

   Radera